XP ORX ELL metaaldetector

Ben je op zoek naar een nieuwe metaaldetector die de belangrijkste basisfuncties heeft? Metaaldetectors zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten: dit kan het maken van een keuze bemoeilijken. Op deze website kun je de verschillende soorten metaaldetectors met elkaar vergelijken en op basis hiervan een keuze maken. Hier lees je de belangrijkste informatie over de XP ORX ELL metaaldetector, een van de nieuwste detectors van het merk XP. Op basis hiervan kun je een vergelijking maken met andere detectors en zo een goede keuze maken.

XP ORX ELL metaaldetector

De XP ORX ELL is een nieuwe detector die een aantal kernfuncties van de XP DEUS overneemt. Daarnaast is er sprake van een nieuw ontworpen gebruikersinterface. De belangrijkste aandachtspunten lagen bij het ontwerp op de gebruiksvriendelijkheid en het behalen van hoge zoekprestaties. Het lage gewicht van het toestel is een bijkomend voordeel. De ELL staat voor Elliptische zoekspoel; hier vindt de signaalverwerking direct plaats, waardoor er altijd een betere ontvangst is van het signaal.

In de doos

 • XP ORX ELL
 • Zoekspoel + beschermhoes
 • Telescopische steel
 • Oplaadkabel + knijper
 • Handleiding

Installatie van de XP ORX ELL

De detectiemachine heeft geen grote installatie nodig. Zodra je deze uit de doos haalt kun je er vrijwel meteen gebruik van maken. Wel wordt het aangeraden om de meegeleverde handleiding er altijd even bij te pakken. Hier staat alle belangrijke informatie in, ook over het eerste gebruik van de metaaldetector. Zo kun je optimaal gebruik gaan maken van je nieuwste aanwinst.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 15/28/80 kHz
 • Zoekstanden: 6 (4 fabrieks en 2 custom)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 58 cm tot 130 cm
 • Batterij: lithium polymeer batterij
 • Gewicht: 870 gram

Bediening en onderhoud

XP ORX ELL metaaldetectorDe bediening van deze XP metaaldetector spreekt voor zich. Via het kleine scherm en bedieningspaneel op de steel kun je de detector besturen. Hier vind je alle belangrijke informatie over deze metaaldetector zoals de batterij en de informatie over de gedetecteerde voorwerpen, maar is het ook mogelijk om de gewenste instellingen door te voeren.

De XP ORX ELL wordt standaard geleverd met een zoekspoel en beschermschotel. Deze kun je gebruiken voor het beschermen van de zoekspoel tijdens gebruik. Toch is het altijd belangrijk om de zoekschotel na gebruik te controleren op vuil en dit weg te halen. Vervolgens berg je de metaal detector op een veilige en droge plek op. Houdt daarnaast ook de batterij in de gaten en laad deze op tijd op.

Voor- en nadelen

Met de XP ORX ELL kies je voor een redelijk betaalbare metaaldetector die niet alleen zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook erg licht. Ook heb je met deze detector de mogelijkheid om topprestaties te behalen als het gaat om de zoektocht naar munten, sieraden en andere waardevolle voorwerpen. Verder is de steel volledig telescopisch en heb je de keuze uit maar liefst twee custom zoekstanden voor het volledig personaliseren van je zoektocht. Heeft het apparaat dan ook nadelen? Deze detector wordt niet standaard geleverd met een hoofdtelefoon, deze kun je er apart bij kopen. Verder zijn er weinig noemenswaardige nadelen op te noemen aan het gebruik van dit apparaat.

Conclusie XP ORX ELL

Met de XP ORX ELL kies je voor een goede metaaldetector met een laag gewicht en veel mogelijkheden. De belangrijkste kernfuncties zijn aanwezig en daarnaast kun je ook nog eens met veel gemak gebruik maken van dit exemplaar. Vooral voor beginners en de detectoristen met meer ervaring is deze detector zeker een aanrader. Wil je liever op zoek naar bijvoorbeeld goldnuggets, dan kun je bijvoorbeeld ook kijken naar de Nokta Makro Gold Kruzer.