Metaaldetector Expert

Zoekspoel kopen?

zoekspoel kopen?

Zoekspoel kopen?Zoekspoelen zijn belangrijke onderdelen van metaaldetectors. De zoekspoel bevindt zich onderaan de steel van de metaaldetector. Dit is het gedeelte dat je over de grond beweegt tijdens het gebruik van de metaaldetector. De zoekspoel wordt ook wel een zoekschijf of zoekschotel genoemd. De zoekspoel bestaat uit een zender en een ontvanger: de zender creëert het elektromagnetisch veld en de ontvanger meet of hier verandering in optreedt. Zodra er sprake is van een verandering, krijg je een signaal. DIt kan een geluid zijn, maar ook visueel op het scherm, afhankelijk van wat voor type metaaldetector je hebt. Met zoekschijven is het mogelijk om waardevolle, metalen voorwerpen in de grond te detecteren. De zender en ontvanger in de zoekspoelen detecteren de grond waar je overheen wandelt: zodra er sprake is van een verandering in het elektromagnetisch veld, krijg je een signaal. Wil je een nieuwe zoekspoel kopen, dan kan dat eenvoudig via Metaaldetector Expert.

Welke soorten zoekspoelen zijn er?

Bij zoekschijven is er sprake van meerdere technieken. Je hebt concentrische schijven, maar ook Double-D (DD) schijven. Bij concentrische zoekschijven zitten zender en ontvanger gelijkvorming in elkaar, onder andere de zoekschijf van XP Deus is hier een voorbeeld van. Deze schijven halen een goede basisdiepte voor kleine objecten. Een duurdere metaaldetector is meestal voorzien van een DD zoekschijf, deze behaalt een betere diepte voor zowel kleine als grote objecten. De Minelab zoekschijf voor de Equinox serie is hier een voorbeeld van.

Wat zijn de beste merken?

Op het gebied van zoekspoelen zijn er een aantal merken waarbij je verzekerd bent van kwaliteit. Onder andere een merk als XP heeft verschillende goede zoekschotels in het assortiment, zoals in de HF en de X35 serie (XP Deus 28X35). Verder is het goed om te weten dat ook een merk als Minelab goede zoekschijven aanbiedt. Anderen merken waar je terecht kunt voor goede zoekspoelen zijn Garrett (Garrett Viper DD, Garrett Raider DD Multi-Flex en Garrett Ace PROformance), Minelab (Minelab 15×12 cm DD en Minelab Vanquish V12), Quest (Quest Beast en Quest BladeX) en Nokta Makro (Nokta Makro Simplex SP22). Het is altijd mogelijk om een kwalitatieve zoekspoel te vinden die aan jouw wensen voldoet, zodat je optimaal presteert met je metaaldetector.

Waar moet je op letten bij aankoop van zoekspoelen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een goede zoekschotel wilt aanschaffen voor je metaaldetector. In de eerste plaats is het belangrijk om naar de zoekdiepte te kijken. Grotere zoekschijven detecteren diepere doelen, maar kleine zoekschijven zijn weer geschikt voor kleinere objecten. Het is aan jou om te bepalen wat je wilt gaan zoeken en welke zoekspoel hier het beste bij past.

Een ander aandachtspunt is het type ondergrond dat je gaat onderzoeken. De XP Deus/ORX 24×13 HF zoekschijf is bijvoorbeeld geschikt voor moeilijke grondomstandigheden en vindt de kleinste metalen voorwerpen. Natuurlijk is het ook belangrijk om je budget niet uit het oog te verliezen. Bepaal van tevoren wat je wensen zijn en welk budget je hebt voor een zoekspoel. Een zoekschijf is veelal verkrijgbaar vanaf €99.

Voor ieder zoekdoel de beste zoekspoel

  • Onmisbaar onderdeel van de metaaldetector
  • Verkrijgbaar van diverse merken
  • Geschikt voor verschillende zoekdoelen